Online reclame op internet - korte toelichting

Online reclame is een vorm van promotie die het Internet gebruikt voor het leveren van marketing boodschappen om klanten te trekken. Voorbeelden van online reclame zijn: Contextuele advertenties, banners, rich media-advertenties, Sociaal netwerk reclame, interstitiële advertenties, online geclassificeerde reclame, reclame-netwerken en e-mail marketing, inclusief e-mail spam. Een groot voordeel van online reclame is de onmiddellijke publicatie van informatie en inhoud die niet wordt beperkt door geografische ligging of tijd. Een ander voordeel is het rendement van de investeringen voor de adverteerder.

De drie meest voorkomende manieren waarop online reclame wordt ingekocht zijn CPM, CPC en CPA.

Kosten per conversie beschrijft de kosten van het verwerven van een klant, meestal berekend door de totale kosten van een advertentie campagne gedeeld door het aantal conversies. De definitie van "Conversie" varieert afhankelijk van de situatie: het wordt meestal beschouwd als een lead, een verkoop of een aankoop.

Online reclame mogelijkheden bij Adverteerdirect

Bij Adverteerdirect worden site eigenaren en adverteerders op een subtiele manier bij elkaar gebracht. Op dit moment hebben we een index van circa 500 sites. De adverteerder kan op basis van zoekwoorden of categorie de geschikte sites vinden om te adverteren. Online adverteren wordt op deze manier zeer eenvoudig gemaakt!

Welke mogelijkheden zijn er nog meer?

Naast Adverteerdirect is het verstandig om ook via Google adwords en affiliate netwerken uw diensten onder de aandacht te brengen. Verder is een belangrijke factor voor uw reclame uiting de banner zelf. Een goede banner die mensen aanspreekt kan vele hogere resultaten geven dan een slecht ontworpen banner. Lees hier meer over banners ontwerpen.

Lees meer over de mogelijkheden van Adverteerdirect en tips omtrent online adverteren:

Lees hier enkele tips om zelf een goede advertentie te maken / ontwerpen >>

Lees hier meer over advertentiemogelijkheden op het net >>

Lees meer over de verschillende advertentietarieven op internet >>

Lees het artikel over reclame kosten in zijn algemeen >>

Hier enkele tips over hoe u reclame kunt maken voor uw bedrijf >>

Lees hier enkele zinvolle tips hoe je reclame kunt maken voor je website >>

Lees hier een aantal eenvoudige maar noodzakelijke tips omtrent reclame maken voor webshop